Tak, możesz jeść owsianki. Tak, mogą korzystnie wpływać na glikemię. Tak, da się je dobrze zbilansować. Tak, możesz czuć się nią najedzona długi czas.
Owsianka czekoladowa z gorącymi wiśniami
Składniki:
- płatki owsiane górskie 30 g
- otręby 1 łyżka
- siemię lniane 1 łyżka
- napój migdałowy 250 ml
- kakao 5 g
- wiśnie mrożone 100 g
- masło orzechowe 10 g
- borówki 50 g
- pudding proteinowy, czekoladowy 50 g bez cukru (np. lidl, kaufland)
Sposób przygotowania:
Siemię, płatki i otręby gotuj na napoju migdałowym wolno, około 10 minut. Dodaj kakao. Zdejmij z ognia dodaj pudding, wymieszaj. Przełóż do miski, polej masłem orzechowym i posyp borówkami. Mrożone wiśnie w między czasie podduś na małej patelni. Polej całość gorącymi wiśniami i powstałym sokiem.
Czas: 15 minut
Poziom trudności: Bardzo łatwe
Wartości odżywcze:
474 kcal
22 g białko
18 g tłuszcz
59 g węglowodany